Cross-culturele samenwerking

Creëer inzicht en actie om met jouw cross-culturele team verder te groeien

Voor wie?

Deze sessie is voor jou als je in jouw team de samenwerking tussen teamleden met verschillende culturele achtergronden wilt verbeteren. Dit doe je aan de hand van Erin Meyer’s 8 cultuurdimensies uit haar boek “The culture map”.

Leerdoelen

Het begrijpen van de verschillende culturele kenmerken van de verschillende teamleden

Reflectie op de culturele stereotyperingen: wat herkennen teamleden wel en niet?

Samenwerking: concrete afspraken over hoe om te gaan met de verschillende culturen in het team

Aanpak

Voorbereiding

Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de sessie ontvangt jouw team de gevraagde voorbereiding. Daarbij neemt ieder teamlid de verschillende cultuurdimensies uit Erin Meyer’s boek “The culture map” door.

 

De sessie

Tijdens de sessie krijg je uitleg over de verschillende cultuurdimensies en reflecteren we op ieders positie ten opzichte van elkaar. Dit wetende: hoe kunnen we dit gebruiken om de onderlinge samenwerking te verbeteren? Ook bespreken we concrete situaties waarin begrip en onbegrip was in de onderlinge samenwerking. Wat kunnen we hiervan leren?

 

Borging

Aan het eind van deze sessie hebben jullie als team een concreet overzicht van alle percepties, concrete afspraken, besluiten en acties rondom de samenwerking. Deze nemen jullie mee naar het teamoverleg ter borging of in een van de andere overlegstructuren.