Coachend leidinggeven

Verbeter jouw coachingsvaardigheden als leider

Voor wie?

Deze sessie is voor jou als leidinggevende als je jouw coachingsvaardigheden wilt verbeteren. Je krijgt in het kort de theorie te horen over coaching. Wat is het wel en wat is het niet? Wat zijn de hoekstenen waaruit coaching bestaat? Welke coachingsstijlen zijn er en welke heeft jouw natuurlijke voorkeur? Wat voor structuur kan je hanteren tijdens een coachingsgesprek? En wat voor type vragen horen daarbij? Hoe zorg je ervoor dat je de uitkomsten van de coaching kunt borgen? Uiteraard ga je ook zelf uitgebreid aan de slag met coachen.

Leerdoelen

Leren hoe je een effectief coachingsgesprek kunt voeren aan de hand van concrete handvatten

Het daadwerkelijk voeren van coachingsgesprekken. Als coach, coachee en observator. Hierbij ontvang je professionele feedback en concrete tips.

Kort de theorie rondom coaching: definities, wat wel en wat niet, de hoekstenen en de verschillende stijlen

Aanpak

Voorbereiding

Je denkt na over een onderwerp waar iemand anders jou op mag coachen.

 

De sessie

Je krijgt in het kort de theorie te horen. Daarna ga je concreet en praktijkgericht aan de slag. Je brengt het geleerde – met onder andere een duidelijke structuur en concrete vragen – in de praktijk. Vervolgens krijg je (na jouw zelfreflectie) direct feedback op de effectiviteit van jouw gesprek. Het geleerde pas je toe in jouw volgende coachgesprek. Aan het einde van de sessie selecteer je jouw drie belangrijkste inzichten en acties.

 

Borging

Je neemt jouw belangrijkste 3 inzichten én acties mee naar huis om toe te passen in de dagelijkse praktijk.